Rapport 2017 SICOT – National Delegate, Michael Mørk Petersen

SICOT er en international non-profit organisation stiftet i 1929, som rummer alle de ortopædkirurgiske fagområder og bl.a. arrangerer videnskabelige kongresser og kurser samt driver 2 peer-reviewed  videnskabelige tidsskrifter (International Orthopedics og SICOT-J). Der er ca. 127 medlemslande repræsenteret i SICOT, og hvert land har en ”national representative”. Den 38th SICOT Orthopaedic World Congress afholdes 30. november – 2. december 2017 i Cape Town, og jeg vil som Danish National Representative deltage i kongressen inklusive relevante administrative møder før kongressen og generalforsamlingen. Et væsentligt tema på kongressen vil blive ortopædkirurgiske infektioner med flere symposier inden for området og den nye World Association against Infection in Orthopedics and Trauma (W.A.I.O.T.) vil afholde den første stiftende generalforsamling i forbindelse med mødet i Cape Town.

Rapport 2016 SICOT – National Delegate, Michael Mørk Petersen

SICOT er en internationalt non-profit organisation stiftet i 1929, som rummer alle de ortopædkirurgiske fagområder og bl.a. arrangerer videnskabelige kongresser, kurser, og driver videnskabelige tidsskrifter (International Oerthopedics og SICOT-J). Der er ca. 110 medlemslande repræsenteret i SICOT, og hvert land har en ”national representative”.

Den 37th SICOT Orthopaedic World Congress afholdes 8. -10. september, 2016 i ROM, og jeg vil som Danish National Representative deltage i kongressen inklusive relevante administrative møder før kongressen og generalforsamlingen. Der er bl.a. planer om at vedtage nye regler for det arbejde, der forventes udført af national representatives, som f.eks. omfatter et ønske om, at der under de nationale ortopædkirurgiske selskabers kongresser afholdes administrative møder for landets SICOT-medlemmer.

SICOT – National Delegate Michael Mørk Petersen

Jeg er i gang med mit første år som Danish national representative i SICOT (Société Internationale de Chirurgie Orthopédique et de Traumatologie) og mit kendskab til selskabet begrænser sig indtil nu til deltagelse i SICOT kongressen i Dubai 2012. SICOT er en verdensomspændende organisation stiftet i 1929 med følgende formål: “to promote the advancement of the science and art of orthopaedics and traumatology at international level in particular for the improvement of patient care, and to foster and develop teaching, research and education”

SICOT, der i 2008-11 havde dansk formand (Cody Bünger), holder verdenskongres årligt. I 2014 er det 19.-22. november i Rio Janeiro, hvor der ud over det videnskabelige program bl.a. er præsidentvalg på programmet.