Indtast høringssvar til ny målbeskrivelse

E-mailen holdes skjult. Kun navn og svar udgives til højre.

NavnLonnie Froberg
Hørringssvar

Hørringssvar Ny målbeskrivelse for speciallægeuddannelsen i ortopædisk kirurgi.

Først og fremmest tak for et rigtig flot stykke arbejde, og muligheden for at kommenterer på det. Jeg har nedenstående 2 kommentarer.

p. 10. Der angives at lægen i hoveduddannelse skal opnå kompetenceniveau 5, som ifølge beskrivelsen svarer til ’Kan udføres selvstændigt. Specialistniveau’. Det er ikke klart hvad ’specialistniveau’ dækker over. Hvis det betyder at man skal varetage operationen på samme niveau som overlægen med 20 års erfaring, bliver det svært at nå. Der foreslås derfor at ’specialistniveau’ slettes.

p.11. Der angives at introlægen skal bestå en kompetence sv.t niveau 3 i forbindelse med traumemodtagelse. Ikke alle sygehuse med introlæger vil have mulighed for at kunne tilbyde denne kompetence, da sygehuset ikke givet modtager det fornødne antal ptt, eller der er tale om et level 1 traumecenter, hvor det ikke er yngste mand som skal modtage traumet. Der foreslås i stedet at introlægen skal have deltaget i lokal traumeteamtræning, at der udbydes simulationstræningskursus i traumemodtagelse som lægen skal bestå, eller at introlægen har deltaget som observatør i traumeteammodtagelsen og ved egnede ptt kan forestå modtagelsen under supervision.

Venlig hilsen og godt nytår,

Lonnie Froberg